STANDAARD MONTAGE

Airco’s die u aanschaft bij Pavento Cool worden in de meeste gevallen geleverd inclusief een standaard montage tenzij anders vermeld of overeengekomen.
Standaard worden er met onze nieuwe airco systemen een aantal installatie materialen meegeleverd. Deze standaard materialen worden alleen samen met complete enkelsplit- of multisplit systemen geleverd.

Bij een installatie dient u rekening houden met de volgende punten:

Koelleiding
Heeft u voldoende aan de standaard 3 meter koelleiding (= de lengte van de binnen- naar de buitenunit)? Indien u een langere koelleiding nodig heeft dan wordt deze tegen een kleine meerprijs op maat gemaakt.

Muurbeugel
Kan de buitenunit op een plat dak of ondergrond staan, of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden? Staand is inbegrepen.  De unit wordt dan op dikke rubberen tegeldragers geplaatst. Een muurbeugel is tegen een meerprijs te verkrijgen.

Afwerking
Voor het afwerken van uw systeem zijn er witte afwerkgoten verkrijgbaar. Tegen een kleine meerprijs werken wij uw airco leiding af afhankelijk van de situatie. Er komen soms situaties voor die niet met onze standaard passtukken kunnen worden afgewerkt.
De kanaalgoten zijn enkel in de kleur wit leverbaar maar wel in diverse maten voor het verwerken van eventueel meerdere leidingen in 1 kanaal. De kanaalgoten zijn eventueel wel overschilderbaar.

Elektra
Aan de buitenunit bevindt zich aan de rechterzijde ca. 3 meter standaard snoer voor de voeding (afhankelijk van het type airco). Binnen dit bereik dient er een geaard stopcontact te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. De voedingskabel aan de buitenunit kan op verzoek verlengd worden naar een stopcontact in de buurt. Bij split-units met een vermogen van 7,0 kW of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden. Deze worden namelijk gevoed met een 20A traag zekering of door middel van krachtstroom. Deze aanpassingen kunnen door een elektriciën gerealiseerd worden. De monteurs houden zich bij montage enkel bezig met de aansluiting van het systeem.

Doorvoer
De doorvoer naar buiten is niet inbegrepen.  Bij steen, beton of gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen of is tegen een meerprijs verkrijgbaar, om reden dat er dan watergekoeld geboord moet worden. Dit moet namelijk watergekoeld geboord worden. Wanneer het gat naar buiten in het dak moet worden gemaakt, heeft een dakdoorvoer nodig. Deze kan ook tegen meerprijs gemonteerd worden. Dit geldt voor daken met bitumen / dakleer of epdm.

Condensafvoer
Elke split binnenunit onttrekt vocht uit de ruimte, dit wordt opgevangen in een condensbakje in de binnenunit en wordt afgevoerd via een flexibele condensslang. Wanneer het een situatie betreft waar het water moet worden afgevoerd naar boven, dan heeft u een condenspompje nodig die het vocht naar boven pompt (bijvoorbeeld via het dak). Deze condenspompen kunnen tegen een meerprijs worden geïnstalleerd.

Hoogte
Bij zwaardere systemen (vanaf 5,0 kW) en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder (ca. 6 meter) de buitenunit naar boven te brengen. In dat geval bespreken we de mogelijkheden voor uw situatie.

Opties
Bij een deel van onze systemen uit ons assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals een WiFi module. Indien dit niet standaard bij het airco systeem wordt geleverd, kan deze module tegen meerprijs worden geïnstalleerd. Voor het instellen van de WiFi en het downloaden van de app dient u zelf zorg te dragen.

Info & Advies
Heeft u een airco systeem wat vervangen dient te worden en kan er oud materiaal worden hergebruikt, geeft dit dan bij uw aanvraag aan en u ontvangt een offerte op maat.

Let op: bij het demonteren van uw oude systeem is de kans groot dat deze oude gassen bevat genaamd CFK en HCFK die niet mogen ontsnappen. Laat uw systeem daarom demonteren en afvoeren door een vakman en voorkom emissie, geeft u dit aan bij uw aanvraag.

Mocht uw situatie anders zijn dan hierboven staat omschreven, of heeft u meer materiaal nodig dan standaard wordt meegeleverd? Laat dit ons dan weten. Dit voorkomt verrassingen achteraf en u houdt de prijs van de complete installatie voor uzelf inzichtelijk.

Wij kunnen niet garant staan voor de meegeleverde materialen van airco systemen die u elders heeft gekocht.

BEZOEK ONZE WEBSHOP

Bekijk diverse merken en modellen. Staat uw merk of type airco systeem er niet tussen? Neem contact met ons op. Wij kunnen bijna ieder merk en type leveren.

Zelf een airco installeren?

Bent u handig en van zins om zelf uw airco te installeren? Pavento Cool voorziet u van al uw benodigdheden om zelf aan de slag te kunnen met het voorwerk van de installatie van uw airco systeem. ( denk aan gaten boren, leidingwerk ect.) U bespaart hierdoor veel kosten. Sinds 2018 is de wet – en regelgeving voor het installeren van airconditioning, ook voor consumenten aangescherpt. U bent verplicht de airco door een F-gas en gecertificeerde BLR 100 geregistreerde monteur in bedrijf te laten stellen. 

BEDIENING VIA DE APP

Verbind uw unit met Wi-Fi en download de app om de temperatuurschema’s in te stellen of te wijzigen.
De meeste merken van airconditioning systemen hebben een app ontwikkeld om uw smartphone als afstandsbediening te laten fungeren.